We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

De decaan is er om je hiermee helpen

Voorlichting

Tijdens jouw schoolloopbaan op De Meerpaal moet je al goed nadenken over je toekomst. Welk beroep is voor mij geschikt? En welke vervolgopleiding wil ik doen na het behalen van mijn diploma? Een vervolgopleiding kiezen is niet altijd gemakkelijk. Wij hebben op school een decaan die jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) daarbij kan helpen.

Onze decaan is meneer Molenaar. Hij helpt jou met het maken van een keuze voor na je diploma. Om een juiste te kunnen maken is het belangrijk om rekening te houden met je capaciteiten, interesse en toekomstplannen. Ook wordt er gekeken of er werkgelegenheid is in de keuze die jij wilt maken.

De decaan organiseert samen met de afdelingsleiders een aantal voorlichtingsavonden. Op deze avonden zijn jij en je ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom.

Om je te helpen een goede keuze te maken, ga je ook open dagen en voorlichtings-bijeenkomsten van vervolgopleidingen bezoeken.

Op de volgende website zijn de open dagen op MBO's te zien:
http://www.mbo-dag.nl/open-dagen

Daarnaast werken wij met de LOB- (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) methode van Qompas. Iedere leerling werkt van klas 2 t/m klas 4 aan een eigen loopbaandossier. Dit loopbaandossier helpt om jezelf beter te leren kennen, wat je kwaliteiten en interesse zijn en te ondervinden welke vervolgopleiding wellicht het beste bij je zal passen.

Via deze link kom je op de website van Qompas.nl

Elke donderdag kun je bij de decaan terecht voor vragen. Hij houdt op die dag spreekuur in kamer 208. Maak hiervoor wel van te voren een afspraak met hem via g.molenaar@calvijn.nl of bellen met 010-2861313.