Praat jij ook mee over school?

Leerlingen kunnen in de leerlingkring meepraten over de school  

Zoals de naam het al zegt, bestaat de leerlingkring uit leerlingen die willen meepraten over alles wat er in en om de school gebeurt. We proberen om vanuit elk leerjaar twee leerlingen enthousiast te krijgen voor de leerlingkring. De leerlingkring vergadert een keer per maand en wordt geleid door twee docenten, mevrouw Dupiré, l.j.dupire@calvijn.nl en mevrouw van der Wel, m.van.der.wel@calvijn.nl. In de kring komt van alles aan bod. Soms dragen de leerlingen een onderwerp aan, soms de docenten. Je moet dan denken aan het gebruik van de mobiele telefoon in de les, de invulling van een schoolfeest, hoe we de school nog veiliger kunnen maken maar ook het bespreken van het tweejaarlijkse tevredenheidsonderzoek onder alle leerlingen van de Meerpaal.

In de eerste weken van het schooljaar organiseert de leerlingkring de werving voor nieuwe deelnemers. Dit gebeurt o.a. door posters in de gangen en een presentatie in de aula. Ben je geïnteresseerd dan kun je je aanmelden door middel van een formulier. 

Als je deelneemt aan de leerlingkring wordt er wel wat van je verwacht. Je moet bereid zijn je te willen inzetten voor de school, soms ook buiten schooltijd. Als lid ben je een aanspreekpunt voor de medeleerlingen, dus goed kunnen communiceren en een voorbeeld zijn voor de medeleerlingen is iets wat we van je verwachten.