We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Zo doen wij dat!

Zo gaat het bij ons

Onze school telt zo'n 500 leerlingen. Wij bieden extra ondersteuning in alle door ons geboden leerwegen. Op elke niveau kunnen leerlingen een diploma halen. Dat is een reguliere VMBO-diploma.

Voor ons leerlingen is goede ondersteuning van groot belang. Dat doen we door de schoolorganisatie overzichtelijk te maken, bijvoorbeeld met kleine klassen (ongeveer 17 leerlingen per klas). De mentor speelt een belangrijke rol. Daarnaast betrekken we leerlingen bij het opstellen van hun leerdoelen.

Naast deze persoonlijke begeleiding staat een aantal vakken op het rooster die de leerling zowel voor de lesstof nodig hebben als voor hun persoonlijke ontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn sociale vaardigheid, "Rots & Water", Drama, Remedial Teaching Nederlands en Engels.

Als leerlingen nog meer ondersteuning nodig hebben, kan dat op De Meerpaal. Bijvoorbeeld om te leren een goede planning te maken voor het huiswerk. Maar ook gesprekken met een schoolmaatschappelijk werker over bijvoorbeeld de thuissituatie zijn mogelijk. Leerlingen kunnen deelnemen aan een programma om faalangst en examenvrees te verminderen.

Mocht de problematiek van een leerling desondanks toch te groot blijken voor onze school, dan zoeken we in overleg met ouder(s)/verzorger(s) geschikte hulp buiten de school.