We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Wat dacht je van vliegen boven Rotterdam en ondertussen van alles te weten komen over balans en hefboom!

Alle tweede klassen van de Meerpaal werken aan een bijzondere opdracht. Hoe vertaal je het evenwicht van een wip naar de belading van een ècht sportvliegtuig? 

Bij het luchtvaartproject “Maak je eigen vliegplan” wat letterlijk èn figuurlijk bedoeld is, leren de leerlingen alles over balans. Hefboom, draaipunt en arm komen aan bod in een praktijkopdracht. Ze werken toe naar een beladingsschema van een ècht vliegtuig wat onderdeel is van een vliegplan.

Tijdens dit project brengen ze ook een bezoek aan het Scheepvaart en transport college op de Waalhaven in Rotterdam. Zo ontdekken ze waar hun talenten en interesses liggen en krijgen een beter beeld van beroepen en vervolgopleidingen.

Ter afsluiting van het project bereiden alle leerlingen een presentatie voor. Ze maken een beladingsschema met hun eigen gewicht, brandstof en bagage. Na controle gaat het groepje leerlingen wat de opdracht het beste heeft gemaakt de berekende vlucht daadwerkelijk maken vanaf luchthaven Rotterdam.

De theorie van balans wordt ervaren en getest in de praktijk!

Hoe bijzonder is het voor de leerlingen om straks vanuit het vliegtuig de Meerpaal te zien?