We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Iedereen bijzonder

Voor iedereen begeleiding op maat

Op alle niveaus en tot en met het examen biedt de Meerpaal leerwegondersteuning aan. Deze ondersteuning is bedoeld om leerachterstanden weg te werken en vaardigheden te vergroten. Op de Meerpaal krijgt elke leerling wel ergens specifieke begeleiding bij.

Bijzonder is dat we met iedere leerling een persoonlijke leerroute met eigen leerdoelen uitstippelen waarbij we rekening houden met leerachterstanden en met wat een leerling lastig vindt. Dat kan bijvoorbeeld je concentreren zijn. De leerdoelen van een leerling gaan vaak over de lesstof maar kunnen ook persoonlijk zijn. De doelen leggen we vast in het ontwikkelingsperspectief.

Het kan zijn dat  een leerling naast de reguliere begeleiding en ondersteuning, iets extra's nodig heeft. Daarvoor hebben we onder andere tijd ingeruimd op het mentoruur aan het eind van elke dag. Daar kan de leerling extra hulp krijgen van de eigen mentor of van een vakdocent. Bij de talen Engels en Duits is extra begeleiding door remedial teaching mogelijk. Indien een leerling faalangst heeft of heel erg op ziet tegen het examen, zijn er op school trainingen mogelijk.

Op de Meerpaal is een zorgteam actief. Dit team denkt mee en helpt op het moment dat een leerling een probleem ervaart. Het zorgteam kan dan ook overleggen met onze schoolmaatschappelijk werker of de begeleider passend onderwijs. Denk hierbij aan gesprekken over problemen thuis of hulp bij het plannen en organiseren. Ook heeft het zorgteam contacten met de hulpverlening buiten de school. Voor die hulp is wel de toestemming van de ouders nodig.